Douglas Veranda's

Douglas Veranda

Wanneer je kiest voor een Douglas Veranda van Schrijver Sierbestrating & Buitenverblijven krijg je een zeer hoogwaardig verlengstuk van de woning en een comfortabele aanvulling voor je tuin. De veranda maakt het mogelijk om het hele jaar door te genieten van de tuin!

Doe-het-zelf

Alle Douglas Veranda's worden compleet geleverd als doe-het-zelf bouwpakket. Alles wat nodig is voor montage is inbegrepen. Denk hierbij aan schroeven, bitjes, boortjes, kit, rubbers en montagehandleidingen. Leuk om te doen en bovendien bespaar je een leuk bedrag op de montagekosten wat je kan besteden aan bijvoorbeeld Glazen Schuifwanden.

Laten monteren

Montage werkzaamheden liever uitbesteden? Geen probleem! Ons eigen montage team verzorgd de complete montage van de Veranda. Door onze ruime ervaring duurt monteren vaak maar één dag waardoor je extra snel kan genieten onder de nieuwe Veranda.


Producten laten monteren? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte! 

contact opnemen


Een Doe-het-zelf pakket bestaat uit:

 •  Staanders van 120×120×2500mm of 140×140×2500mm incl. schoren. (Veranda's kleiner dan 4350mm worden geleverd met 2 staanders)
 • Dwarsbalk van 120×120mm of 140×140mm maximaal 5000mm uit 1 stuk
 • Liggers van 58×140mm
 • Muurbalk van 58×140mm
 • Tussenbalkjes
 • Gootplank
 • Polycarbonaatsysteem LT20 of LT50 met helder of opaal polycarbonaat
 • Rubbers, montagematerialen en montagehandleidingen
Optioneel zijn:
 • Hittewerend polycarbonaat
 • Zonnedoeken
 • Hemelwaterafvoer - Gootsets
 • Betonpoeren
 • LED verlichting

    

Stijlvolle douglas veranda's in evenwicht met aluminium

Met een houten veranda kan je op ieder gewenst moment genieten van het buitenleven, vier seizoenen lang. Een veranda verbindt de tuin met de woning en geeft meerwaarde aan het leefgenot. Hierdoor kan je 's avonds net even wat langer genieten van een heerlijke lente- of nazomeravond. Combineer de veranda met glazen schuifwanden en heaters en geniet zelfs in de winter onder de veranda! Wist je dat een houten veranda ook zeer geschikt is als carport?


Natuurproduct

Kiest u voor een houten overkapping, dan kiest u voor een natuurproduct. Hout heeft een warme uitstraling welke authentiek is, maar toch hedendaags. Schrijver Sierbestrating biedt u een uitgebreid assortiment douglas houten overkappingen met daarop verschillende daksytemen. Hout is een natuurproduct waardoor er soms scheurtjes of krommingen ontstaan. Dit is een normaal proces en geeft extra sfeer aan de authentieke uitstraling van uw veranda. Op dit natuurlijke gedrag van hout kunnen wij geen garantie verstrekken.


Beglazing

Bovenop de hout onderconstructie komt een daksysteem met lichtdoorlatende beglazingsplaten van 16 mm dik. Hierbij kunt u kiezen uit Lexan™ Thermoclear of Luxlife IR-Gold. Deze lichtgewicht platen hebben een zeer mooie, diffuse lichtspreiding en geven uw veranda een luxe uitstraling. Daarnaast kunt u kiezen uit een dak dat is voorbereid voor (veiligheids)glas.


Optioneel


Maak uw veranda compleet en kies een gootset uit ons assortiment. U heeft de keuze uit PVC, aluminium of zinken gootsets. Daarnaast biedt Schrijver Sierbestrating voor de fundering van uw veranda ook betonpoeren met aluminium stelvoet aan. Maak uw veranda compleet met onze LED verlichting met dimbare afstandsbediening.


Douglas hout

Een overkapping van Douglas heeft een robuuste uitstraling. Vanwege de gunstige sterkte-eigenschappen (sterk en taai) is Douglas hout voor bijna alle doeleinden te gebruiken. Door het hout onbehandeld te gebruiken krijgt uw bouwwerk een prachtige natuurlijk uitstraling welke door de jaren heen langzaam vergrijsd.

De bijzondere eigenschappen van polycarbonaat

Lexan Thermoclear Plus 2UV

Lexan Thermoclear is een kanaalplaat vervaardigd uit het zeer sterke polycarbonaat. De plaat is aan beide zijden uv-bestendig en vrijwel onbreekbaar. Vanwege het lage gewicht en de grote stijfheid is Lexan Thermoclear uitermate geschikt als beglazingsplaat op uw veranda. De plaat heeft een goede isolerende werking en geeft een fraaie lichtspreiding. Mede door de uitstekende temperatuur- en weersbestendigheid bent u verzekerd van hoogwaardig beglazingsmateriaal. Lexan Thermoclear is leverbaar in de kleuren helder of opaal.


Luxlife IR-Gold/Helder 1UV

Als u op zoek bent naar een hittewerende plaat, is dit voor u de juiste polycarbonaat plaat. Dankzij de zonreflecterende en zonwerende eigenschappen is onze Luxlife IR-Gold één van de best presterende polycarbonaat platen tegen warmte. Deze plaat heeft ook een zeer grote lichtdoorlatendheid doordat de onderste 8 mm helder polycarbonaat is. De toplaag is een coating, welke er voor zorgt dat IR-stralen direct worden weerkaatst. Deze coating geeft de plaat aan de bovenzijde een goud-achtige gloed.


Onderhoud en reinigingstips

Dankzij de duurzame materialen en hoge kwaliteit heeft uw veranda nauwelijks onderhoud nodig. Reinig de platen minimaal 1 keer per jaar met lauwwarm water en zeepsop. Gebruik eventueel een oplossing van niet-alkische zeep in combinatie met bijvoorbeeld een telescopische autoborstel, een zachte borstel of spons. Voor- en naspoelen met veel water en tot slot eventueel afnemen met een zachte doek. Gebruik geen harde borstel, scherpe voorwerpen en/of isopropanol, schuurmiddel of oplosmiddel op de platen. Het gebruik van een hogedrukspuit met matige druk is toegestaan. Spuit van boven naar beneden en niet direct op de kitranden en onder de afdichtrubbers. Bij een voldoende stevige onderconstructie kunt u over de overkapping lopen, mits u eerst een plank of plaat over 2 of meerdere profielen legt. Loop of rust nooit rechtstreeks op de platen. Verwijder overtollige sneeuw bij langdurige of hevige sneeuwval.

Wat klanten over ons zeggen

Schrijver Sierbestrating heeft bij ons een schitterende Douglas Veranda geplaatst. Harde werkers en komen hun afspraken na!

Fam. Dekker

Een offerte aangevraagd bij Schrijver en binnen 1 dag al een reactie. Na 3 weken kwamen ze de Veranda monteren. Echte vakmannen en zeer betrouwbaar.

Fam. Lourenco

Wij hebben onze Douglas Terrasoverkapping zelf geplaatst. Super tevreden met het eindresultaat en nog makkelijk te monteren ook!

Fam. Tolhoek

Wat is de levertijd?

De levertijd op Douglas veranda's is 4-5weken.

Kan ik de Veranda zelf monteren?

Ja. Alle Veranda's worden compleet geleverd, inclusief alle toebehoren zoals schroeven, kit, tapes en montagehandleidingen.

Kan ik een Veranda op maat bestellen?

Ja. Op alle Douglas Veranda's is maatwerk mogelijk

Wat zijn de bezorgkosten?

Al onze Veranda's worden gratis bezorgd.

Kan ik LED verlichting plaatsen in mijn veranda? / Is LED dimbaar

Ja. LED verlichting is eenvoudig te monteren in uw veranda. Alle LED verlichtingsets hebben een afstandsbediening met dimfunctie.

Kan ik van mijn Veranda een tuinkamer maken?

Ja. Door gebruik te maken van houten zijwanden en/of onze Glazen Schuifwanden is het mogelijk een tuinkamer te creëren.

Leveren jullie ook bestrating voor in de Veranda?

Ja. Wij hebben een ruim assortiment Bestratingsmaterialen

Kan ik mijn Veranda door jullie laten plaatsen?

Ja. Wij monteren in de regio (midden) Zeeland.

Vragen of showmodellen bekijken?

Kom langs in onze showroom of neem contact met ons op!

Vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen 5 werkdagen contact met je op voor een vrijblijvende offerte!

Let op! Wij monteren enkel in de regio (midden) Zeeland